2 Kasım 2010 Salı

Müzik: Ke$ha - "We R Who We R"



Efendim Ke$ha hanımkızımız 1 yıldan kısa sürede hepsi birbirinden eğlenceli, birbirinden akılda kalıcı 4 single yayınladı ("TiK ToK", "Blah Blah Blah", "Your Love Is My Drug" ve "Take It Off").

Hepsi de kendi ayakları üzerinde duran, çok sağlam şarkılar. Ve fakat Ke$ha'nın ısrarla vazgeçmediği ve bütün kariyerini üzerine kurduğu "Çok çılgınım, sürekli sarhoşum, ve ne düşündüğünüz umrumda değil!" tavrı, bu şarkıların hepsine damgasını vurmuş durumda. Bu illa kötü bir şey demiyorum ama yeni başlayan bir kariyeri tek bir imaj üzerine kurmak uzun vadede pek akıllıca değil.

İlk albümü "Animal"ın devamı niteliğini taşıyan "Cannibal" EP'si, ilk single "We R Who We R" ile duyuruldu.

"We R Who We R", sound olarak "TiK ToK"ın adeta ikizi; çok belli bir "Abi acayip tuttu bu şarkı, yapıversene bi tane daha!" çabası. Tutan formülün ve altyapının üzerine 78 tane şarkı yazmak benim en gıcık olduğum şey (öhhhöö öhöö*Lady GaGa*ööhhööö).

Bu açıdan benim gözümde puan kaybetse de, Ke$ha'nın kendi doğallığı ve "hiçbir şey umrumda değil!" tavrı olayı kurtarıyor. Üstelik bu sefer bahsettiği konu da "bu gece partiye akıyoruz, çılgınca kopuyoruz"dan ibaret değil. "Kendinle barışık ol, kim olduğundan utanma" gibi pozitif bir mesaj da veriyor Ke$ha.

Bu haliyle, "Bütün dışlanmışlar, birleşin! Aslında hepimiz eşitiz!" mesajını yaymak için kelimenin tam anlamıyla kıçını yırtan yapmacık GaGa'dan çok daha samimi duruyor. Çünkü GaGa'nın aksine Ke$ha, dışlanmışların savunuculuğunu yaparken kendini kasmıyor, "ben neysem oyum" diyor.

Özetle "We R Who We R" kesinlikle orijinal ve yaratıcı değil; Ke$ha'nın anlık ününe ün katacak ama kariyerini ileri götürmeyecek bir şarkı. Ama gelin görün ki dinleyiciyi daha ilk notasıyla kavrayan, son derece başarılı bir dans şarkısı. Anavatanında şu anda patlamış durumda zaten; bizim buralarda da önümüzdeki bir iki ay çok duyacağımıza eminim.

10 üzerinden 8

320 KBPS MP3 linki "Yorum" bölümünde.

2 yorum: